Eleganza 2 transport
Eleganza 2 patient room
Eleganza 2 nurse IV

Linet Eleganza 2

Linet Eleganza 2 on korkeatasoinen sairaalasänky erittäin monipuolisilla sähköisillä toiminnoilla. Eleganza 2 -sängyn ominaisuudet helpottavat hoitajien työtä ja parantavat potilasturvallisuutta tehden siitä optimaalisen ratkaisun vaativaan hoitoympäristöön esimerkiksi tehovalvontaosastoille. Eleganza 2:hta voidaan käyttää esimerkiksi Linet Air2Care-aktiivipatjan tai vaahtomuovipatjojen kanssa.

Sänkyä on kevyt kuljettaa ja helppo ohjata viidennen pyörän ansiosta. Eleganza 2 on varustettu akulla, joten sen asentoa voidaan säätää kuljetuksen aikana tai tutkimuksiin saavuttaessa ilman verkkovirtaa. Nämä ominaisuudet tekevät Eleganza 2:desta loistavan ratkaisun osastoille, joiden potilaita liikutellaan usein sänkyjen avulla. Kokopitkät sivulaidat, selkänojan autoregressio sekä automaattinen selkänojan pysäytys 30 asteen kulmaan tekevät sängystä turvallisen ja mukavan potilaalle. Lisäksi sängyn helppo puhdistettavuus auttaa infektioiden ehkäisemisessä.

Tuotteen tärkeimmät ominaisuudet

Eleganza 2 -sängyn sivulaidat ovat kaksiosaiset ja kokopitkät, jolloin ne tuovat turvallisuutta myös levottomille potilaille. Kaksiosaisien laitojen toinen osa voidaan jättää ylös esimerkiksi hoitotoimenpiteiden aikana ja siten taaten samalla potilasturvallisuuden. Laidat ja sängynpäädyt on valmistettu saumattomasta muovista, joten ne ovat helposti puhdistettavia infektioiden ehkäisemiseksi. 

Sängyn viides pyörä tekee sen kuljettamisesta kevyempää sekä helpompaa. Eleganza 2 kääntyy pienemmässä kulmassa viidennen pyörän ansiosta ja sänkyä on helpompi ohjata. Viides pyörä myös jakaa painon tasaisemmin, jolloin sänkyä on kevyt työntää myös painavimpien potilaiden ja useiden lisälaitteiden kanssa.

Eleganza 2 on varustettu akulla, jolloin kaikkia sen ominaisuuksia voidaan käyttää ilman verkkovirtaa esimerkiksi kuljetuksen aikana. 

Selkänojan optimaalinen asento on 30 asteen kulmassa potilaan hengityksen helpottamiseksi sekä mukavuuden turvaamiseksi. Eleganza 2 -sairaalasängyn selkänoja pysähtyy automaattisesti 30 asteen kulmaan sitä liikutettaessa, jolloin hoitohenkilökunta pystyy asettamaan parhaan mahdollisen selkänojan asennon helposti. Eleganza 2 on myös varustettu selkänojan ja Trendelenburg-kallistuksen kulmamittareilla, joten henkilökunta tietää aina mihin kulmaan sänky on asetettu.

Nostettaessa sänkyä istuma-asentoon, selkänoja liukuu taaksepäin luoden 11cm lisätilaa potilaan lantion alueelle. Autoregressio vähentää painetta sekä kitkavoimia ja siten ehkäisee painehaavojen syntymistä.

Sängyn patja-alusta koostuu helposti irrotettavista ja helposti puhdistettavista palasista. Patja-alustan osat, sivulaidat sekä sängynpäädyt on valmistettu saumattomasta muovista, joten taudinaiheuttajat eivät pääse kerääntymään osien sisälle. Eleganza 2 liikkuu patentoiduilla roiskevesitiiviillä pylväillä, mikä luo sängyn rakenteesta erityisen helpon puhdistaa. Patja-alustan osiin muotoillut urat ohjaavat patja-alustalle valuvat nesteet turvallisesti pois, joten ne eivät jää seisomaan patjan ja sängyn väliin. Lisäksi urat mahdollistavat paremman ilmankierron patjoissa.

Eleganza 2 on varustettu integroiduilla potilasturvavyön paikoilla. Sänky noudattaa Eurooppalaista turvastandardia IEC 60601-2-52. Potilasturvallisuutta lisäävät lisäksi alimman asennon ilmaiseminen kulmamittarin valaisulla sekä valinnainen jarruhälytin. Eleganza 2:den patja-alusta on 90cm leveä ja lisäksi sänkyä voidaan pidentää mekaanisesti 32cm, joten se soveltuu myös pidemmille potilaille.

Eleganza 2 -sairaalasänkyyn on saatavilla monia lisäominaisuuksia kuten:

- Integroitu röntgenkasetin paikka selkänojaan

- Jalkanäppäimet korkeuden säätöä varten

- Jarruhälytin, joka ilmoittaa mikäli sängyn jarrut on jätetty lukitsematta kun sänky on kytkettynä verkkovirtaan

Tekniset tiedot

Ulkomitat 223 cm x 99,5 cm
Patja-alustan mitat 200 cm x 90 cm
Patjan maksimikorkeus ABS-patja-alustalla 18 cm
Patjan maksimikorkeus puhallusmuovatulla patja-alustalla14 cm
Sivulaitojen korkeus 40,5 cm
Patja-alustan korkeudensäätö 39,5 – 77,5 cm
Selkänojan maksimikulma 62°
Reisituen maksimikulma 34°
Säärituen kulma 21°
Trendelenburg/Anti-Trendelenburg-asento +16°/-16°
Selkänojan autoregressio 11 cm
Alarungon maavara 15 cm
Turvallinen työkuorma (SWL) 250 kg

Lisää kuvia